Insomnia od 2009 roku zachwyca swych gości niezwykłym wnętrzem, kolekcją ściennych zegarów, subtelną muzyką i wyrazistym smakiem włoskiej kuchni w postaci soczystych makaronów oraz świeżych owoców morza i ryb. Restauracja Insomnia oferuje kuchnię śródziemnomorską inspirowaną polskimi tradycjami. Specjalnością szefa kuchni są ryby i świeże owoce morza. Ośmiornica z pomidorkami cherry, roszponką oraz oliwami smakowymi podawana z pieczywem zaskakuje miękkością i delikatnością, sprowadzana jest z obszarów połowów nieopodal Krety. Włoskie mule duszone w winie z zaprawą pomidorowo – czosnkową, mule vongole, krewetki lub przegrzebki na szafranowym risotto to kolejne dania z menu restauracji. Dla wielbicieli afrodyzjaków lokal proponuje talerz ostryg Fine de Claire lub na zamówienie delikatne mięso homara z pikantnym sosem limonkowym i aromatem wanilii. Na obiad restauracja poleca w szczególności stek z polędwicy wołowej podany na dzikim ryżu z sosem béarnaise i szparagami lub wątróbkę z wiśniami i czekoladowym pocałunkiem.